Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g regenboog wortelmix
- 4 cm verse gember
- 1 limoen
- 2 el gembersiroop
- 2 tl sesamolie
- 12 tl zoete chilisaus
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el azijn
- 2 el sesamzaadjes
- 400 g kipfilethaasjes
- 250 g noedels
- 10 g verse platte peterselie
- 1 bosje salade-ui
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
- Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.
- Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
- Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 510 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
- 600 g regenboog wortelmix
Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom.
- 4 cm verse gember
- 1 limoen
- 1 el gembersiroop
- 1 tl sesamolie
- 1 tl zoete chilisaus
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el azijn
Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de gembersiroop, de sesamolie, de chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing.
- 2 el sesamzaadjes
Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
- 400 g kipfilethaasjes
- 1 el gembersiroop
- 1 tl sesamolie
Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g noedels
Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar.
- 11 tl zoete chilisaus
Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.
Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
- 10 g verse platte peterselie
- 1 bosje salade-ui
Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes.
Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.