Noedelsalade met misodressing
Japanners zetten deze smakelijke salade heel vaak op tafel, zouden ze daarom allemaal zo slank zijn...?

Advertentie
Ingrediënten
- 3 cm verse gember
- 1 limoen
- 72 g misosoep
- 3 el sesamolie
- 270 g Japanse sobanoedels
- 1 stronk broccoli
- 3 norivellen
- 200 g verse rivierkreeftjes
- 150 g rauwkost radijsmix
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en -sap, de zakjes misosoep en sesamolie tot een dressing.
- Breek de noedels en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.
- Knip of scheur ondertussen de norivellen in stukjes. Meng de dressing, broccoli, rivierkreeftjes, rauwkost en nori door de noedels.
combinatietip:
Lekker met sesamzaad erover en wasabirucola erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.205 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Noedelsalade met misodressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met misodressing
- 3 cm verse gember
- 1 limoen
- 72 g misosoep
- 3 el sesamolie
Meng de gember, het limoenrasp en -sap, de zakjes misosoep en sesamolie tot een dressing.
- 270 g Japanse sobanoedels
Breek de noedels en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 stronk broccoli
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.
- 3 norivellen
- 200 g verse rivierkreeftjes
- 150 g rauwkost radijsmix
Knip of scheur ondertussen de norivellen in stukjes. Meng de dressing, broccoli, rivierkreeftjes, rauwkost en nori door de noedels.
combinatietip:
Lekker met sesamzaad erover en wasabirucola erdoor.