bewaar
Noedelsalade met misodressing
Noedelsalade met misodressing
bewaar

Noedelsalade met misodressing

Japanners zetten deze smakelijke salade heel vaak op tafel, zouden ze daarom allemaal zo slank zijn...?

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1

limoen

72 g

misosoep

3 el

sesamolie

270 g

Japanse sobanoedels

1 stronk

broccoli

3

norivellen

200 g

verse rivierkreeftjes

150 g

rauwkost radijsmix

Japanners zetten deze smakelijke salade heel vaak op tafel, zouden ze daarom allemaal zo slank zijn...?

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en -sap, de zakjes misosoep en sesamolie tot een dressing.

2

Breek de noedels en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Kook op middelhoog vuur in 4 min. beetgaar.

3

Knip of scheur ondertussen de norivellen in stukjes. Meng de dressing, broccoli, rivierkreeftjes, rauwkost en nori door de noedels.

combinatietipLekker met sesamzaad erover en wasabirucola erdoor.