bewaar
Aspergesalade met rucola en ham
Aspergesalade met rucola en ham
bewaar

Aspergesalade met rucola en ham

Rauwe asperges? Jazeker! Dungeschaafd zijn ze heerlijk in deze salade met Yorkham, rucola en frisse citroendresssing.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

½ el

dijonmosterd

1 el

ahornsiroop

4 el

extra vierge olijfolie

3 el

pompoenpitten

500 g

verse witte asperges

50 g

rucola

100 g

yorkham

Rauwe asperges? Jazeker! Dungeschaafd zijn ze heerlijk in deze salade met Yorkham, rucola en frisse citroendresssing.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) en het citroenrasp met de mosterd en ahornsiroop. Giet de olie er in een dun straaltje bij. Proef en breng de dressing op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenpitten 5 min. op middelhoog vuur in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen.

2

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze vanaf net onder het kopje. Schaaf met een dunschiller dunne linten van de asperges en schep ze door de dressing. Door de asperges in je hand te houden kun je ook goed het binnenste deel van de stengel dun schaven.

3

Verdeel de rucola over een schaal. Verdeel de aspergelinten met dressing erover. Giet de dressing die is achtergebleven in de kom over de salade. Scheur de plakken ham in de lengte doormidden en draai er roosjes van. Verdeel de hamroosjes over de salade en bestrooi het geheel met de pompoenpitten. Serveer direct.

bereidingstipGeen ahornsiroop? Vervang het door honing.

Salade van geschaafde rauwe asperges met veldsla en rauwe ham

Instructievideo - 00:32 min.