bewaar
Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen
Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen
bewaar

Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen

Couscous als salade met ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

2 el

milde olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

600 g

bospeen

1

komkommer

1

sinaasappel

50 g

gerookte amandelen

150 g

feta

50 g

Kalamata-olijven

Couscous als salade met ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.

3

Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.

4

Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.

5

Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.

6

Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.

variatietipLekker met gesneden munt erdoor.