Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen
Couscous als salade met ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g couscous
- 2 el milde olijfolie
- 300 g kipgehakt naturel
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
- 600 g bospeen
- 1 komkommer
- 1 sinaasappel
- 50 g gerookte amandelen
- 150 g feta
- 50 g Kalamata-olijven
Advertentie
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.
- Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
- Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.
- Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.
- Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.
variatietip:
Lekker met gesneden munt erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 640 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen
- 200 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el milde olijfolie
- 300 g kipgehakt naturel
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul.
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.
- 600 g bospeen
Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
- 1 komkommer
Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.
- 1 el milde olijfolie
- 1 sinaasappel
Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.
- 50 g gerookte amandelen
- 150 g feta
- 50 g Kalamata-olijven
Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.
variatietip:
Lekker met gesneden munt erdoor.