Cous­cous­sa­la­de met fe­ta, kip­ge­hakt en bos­peen

Couscous als salade met ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen

(8) waardeer
hoofdgerecht Couscous als salade met ras el hanout en kleurrijke linten van komkommer en bospeen 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul. Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.
  3. Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.
  4. Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.
  5. Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.
  6. Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.

variatietip:

Lekker met gesneden munt erdoor.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met feta, kipgehakt en bospeen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met fe­ta, kip­ge­hakt en bos­peen

1
1
  • 200 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 6 min. bruin en rul.

3
3
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Breng op smaak met de ras el hanout en eventueel zout. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 600 g bospeen

Schrap ondertussen de wortels en maak er met een dunschiller lange linten van.

5
5
  • 1 komkommer

Maak met de dunschiller ook linten van de komkommer. Gebruik het binnenste deel met de zaadjes niet.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 sinaasappel

Meng de couscous met het gehakt, de wortel- en komkommerlinten en de rest van de olie. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en meng door de salade.

7
7
  • 50 g gerookte amandelen
  • 150 g feta
  • 50 g Kalamata-olijven

Hak de amandelen grof en verbrokkel de kaas. Verdeel de kaas, amandelen en olijven over de salade.

variatietip:

Lekker met gesneden munt erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.