Ve­gakro­ket­ten van pul­led jack­fruit

De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van pulled pork.

  • hoofdgerecht
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(4) waardeer
hoofdgerecht De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van pulled pork. 12 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een pan en laat op laag vuur helemaal smelten. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk. Voeg alle jackfruit toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg 4/5 deel van de bloem toe en meng goed.
  2. Voeg de zwarte peper, nootmuskaat, selderijzout en uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux). Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout). Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en maggi door de ragout. Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duur ca. 30 min.
  3. Vorm met natte handen 8 kroketten van 10 cm lang en 3 cm doorsnee van de afgekoelde ragout. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen).
  4. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur de kroketten in delen 4 min.

serveertip:

Lekker op een broodje met mosterdmayonaise.

bewaartip:

Je kunt (een deel van) de kroketten ook invriezen. Paneer ze wel alvast en vries in. Frituur ze dan in 8 min. goudbruin

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Vegakroketten van pulled jackfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gakro­ket­ten van pul­led jack­fruit

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan en laat op laag vuur helemaal smelten.

2
2

Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 565 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk.

4
4

Voeg alle jackfruit toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 g tarwebloem

Voeg de bloem toe en meng goed.

6
6
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl selderijzout
  • ½ tl uienpoeder

Voeg de zwarte peper, nootmuskaat, selderijzout en uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux).

7
7
  • 300 ml kraanwater

Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout).

8
8
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 tl maggi aroma

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en maggi door de ragout.

9
9

Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duur ca. 30 min.

10
10

Vorm met natte handen 8 kroketten van 10 cm lang en 3 cm doorsnee van de afgekoelde ragout.

11
11
  • 2 liter frituurolie

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen).

12
12
  • 2 middelgrote eieren
  • 25 g tarwebloem
  • 75 g panko

Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord.

13
13

Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

14
14

Frituur de kroketten in delen 4 min.

serveertip:

Lekker op een broodje met mosterdmayonaise.

bewaartip:

Je kunt (een deel van) de kroketten ook invriezen. Paneer ze wel alvast en vries in. Frituur ze dan in 8 min. goudbruin

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.