Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker
Gele rijst met paprika en peterselie maken samen een kleurrijke salade

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g gele rijst
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 15 g verse platte peterselie
- 145 g gegrilde rode paprika's in pot
- 200 g HAK Mexicaanse saladeverrijker
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.
- Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie. Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker
- 150 g gele rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 30 g ongezouten cashewnoten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen.
- 15 g verse platte peterselie
- 145 g gegrilde rode paprika's in pot
Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.
- 200 g HAK Mexicaanse saladeverrijker
Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie.
Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.