Mexi­caan­se rijst­sa­la­de met sa­la­de­ver­rij­ker

Gele rijst met paprika en peterselie maken samen een kleurrijke salade

(2) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Gele rijst met paprika en peterselie maken samen een kleurrijke salade 2 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.
  3. Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie. Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 19-20

Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se rijst­sa­la­de met sa­la­de­ver­rij­ker

1
1
  • 150 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen.

4
4
  • 15 g verse platte peterselie
  • 145 g gegrilde rode paprika's in pot

Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.

5
5
  • 200 g HAK Mexicaanse saladeverrijker

Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie.

6
6

Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.