Veld­sla met aard­bei­en, spek­jes, en gor­gon­zo­la

Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

(6) waardeer
hoofdgerecht Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.
  3. Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veld­sla met aard­bei­en, spek­jes, en gor­gon­zo­la

1
1
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 100 g spekreepjes

Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 40 g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn.

4
4
  • 150 g veldsla

Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

5
5
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing.

6
6
  • 1 komkommer

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.

7
7
  • 250 g aardbeien
  • 200 g gorgonzola dolce

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.