Frambozensalade met gorgonzola
De zoete frambozen kunnen een sterke tegenhanger als gorgonzola echt wel hebben.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g snoepkomkommers
- 1 el frambozenazijn
- 60 g ongebrande pecannoten
- 1 el vloeibare honing
- 12½ g verse bieslook
- 75 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
- 100 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 75 g veldsla
- 1 el extra vierge olijfolie
- 70 g parmaham
- 140 g verse frambozen
Advertentie
Bereiden
- Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie. Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.
Advertentie
Frambozensalade met gorgonzola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frambozensalade met gorgonzola
- 200 g snoepkomkommers
- 1 el frambozenazijn
Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
- 60 g ongebrande pecannoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min.
- 1 el vloeibare honing
Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
- 12½ g verse bieslook
Snijd ondertussen de bieslook fijn.
- 75 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
- 100 ml Griekse yoghurt (0% vet)
Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
- 75 g veldsla
- 1 el extra vierge olijfolie
Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie.
- 70 g parmaham
Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes.
- 140 g verse frambozen
Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.