Gegrilde-fruitsalade met gorgonzola en walnoten

Wist je dat je de BBQ ook kun gebruiken om fruit te grillen voor in je salade? Combineer het met gorgonzola en walnoten voor een lekkere smaakervaring en laat je verassen.

355 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Schil de meloen en snijd in dunne parten. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Schep het fruit om met de helft van de olie en gril 4 min. tot er grillstrepen op zitten. Keer halverwege om.

  2. Rasp ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, de rest van de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sjalot in flinterdunne repen. Ris de blaadjes tijm van ⅔ van de takjes en snijd fijn. Hak de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola.

  3. Schep het gegrilde fruit om met de dressing, sjalot, tijmblaadjes, de helft van de walnoten en de helft van de gorgonzola. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de rucola en de fruitsalade over een schaal en bestrooi met de rest van de walnoten, tijm en gorgonzola.

Gegrilde-fruitsalade met gorgonzola en walnoten

Wist je dat je de BBQ ook kun gebruiken om fruit te grillen voor in je salade? Combineer het met gorgonzola en walnoten voor een lekkere smaakervaring en laat je verassen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig