Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

Bavette rolletjes gevuld met spinazie, Italiaanse vleeswaren, mozzarela en basilicum.

(2) waardeer
hoofdgerecht Bavette rolletjes gevuld met spinazie, Italiaanse vleeswaren, mozzarela en basilicum. 10 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw
  • 20 grote tapasprikkers
  • barbecue of grillpan
  • kerntemperatuurmeter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Blancheer de spinazie kort in kokend water en laat direct afkoelen in koud water. Laat de spinazie uitlekken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Leg de bavette plat op een werkblad. Snijd hem met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je hem kunt openvouwen. Je hebt dan een grote platte lap vlees die je kunt beleggen en oprollen.
  3. Kruid het vlees met eventueel zout en zwarte peper. Verdeel er vervolgens de verschillende antipasto-vleeswaren in banen van boven naar beneden over. Leg als onderste baan de geitenkaasplakken op het vlees. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verdeel de spinazie, mozzarella, tomaten en het basilicum over de vleeswaren. Druk stevig aan en rol voorzichtig, maar zo strak mogelijk op. Snijd de uiteinden van de rol af, zodat je een strakke, gelijkmatige rollade overhoudt.
  4. Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast. Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een tapasprikker door het vlees. Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees. Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).
  5. Bereid een barbecue of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Kruid de pinwheels met zwarte peper en gril ze op de barbecue tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 56 °C. Dit duurt ca. 5 min.

variatietip:

Ter variatie op de antipasto kun je ook 75 g salami en 75 g Coburger ham gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van de geitenkaas ook provolone gebruiken, zoals Jord in zijn boek doet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Flank steak pinwheels (gevulde bavetterollade) van Jord Althuizen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flank steak pin­w­heels (ge­vul­de ba­vet­te­rol­la­de) van Jor­d Al­t­hui­zen

1
1
  • 400 g verse spinazie

Blancheer de spinazie kort in kokend water en laat direct afkoelen in koud water.

2
2

Laat de spinazie uitlekken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

3
3
  • 1½ kg beef bavette

Leg de bavette plat op een werkblad.

4
4

Snijd hem met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je hem kunt openvouwen.

5
5

Je hebt dan een grote platte lap vlees die je kunt beleggen en oprollen.

6
6
  • 150 g AH Excellent antipasto

Kruid het vlees met eventueel zout en zwarte peper. Verdeel er vervolgens de verschillende antipasto-vleeswaren in banen van boven naar beneden over.

7
7
  • 150 g geitenkaasplakken
  • 125 g mozzarella

Leg als onderste baan de geitenkaasplakken op het vlees. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

8
8
  • 147½ g semi-gedroogde tomaten
  • 15 g verse basilicum

Verdeel de spinazie, mozzarella, tomaten en het basilicum over de vleeswaren.

9
9

Druk stevig aan en rol voorzichtig, maar zo strak mogelijk op.

10
10

Snijd de uiteinden van de rol af, zodat je een strakke, gelijkmatige rollade overhoudt.

11
11

Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast.

12
12

Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een tapasprikker door het vlees.

13
13

Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees.

14
14

Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).

15
15

Bereid een barbecue of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

16
16

Kruid de pinwheels met zwarte peper en gril ze op de barbecue tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 56 °C. Dit duurt ca. 5 min.

variatietip:

Ter variatie op de antipasto kun je ook 75 g salami en 75 g Coburger ham gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van de geitenkaas ook provolone gebruiken, zoals Jord in zijn boek doet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.