Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen
 Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen

Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen

Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 el

zonnebloemolie

50

ongezouten pinda's

4

lente-uitjes

1

rode peper

1

limoen

150 ml

Guru original BBQ sauce

2 el

sojasaus

1 el

srirachasaus

Dit heb je nodig

  • barbecue

Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen.

Aan de slag

1

Bereid een barbecue met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Heb je een Kamado, dan kun je de temperatuur aflezen op het venster. Heb je die niet, bedek dan ⅔ van het rooster waarop de kooltjes liggen met gloeiende kolen briketten en de deksel op de BBQ.

2

Snijd de bloemkool in roosjes van 4 cm en meng ze met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de pinda’s 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep uit de pan en hak fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje van de rode peper, rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.

3

Meng in een kom de BBQ-saus met de soja- en srirachasaus. Rooster de bloemkoolroosjes kort op de grill tot ze een goed geblakerde grillstreep hebben, maar nog wel wat crunch. Keer regelmatig.

4

Bestrijk ze, terwijl ze nog op de barbecue liggen, met de saus en rooster ze nog 1 min. tot de saus, lekker sticky is geworden. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met pinda’s, lente-ui, rode peper en limoenrasp.

tip

bereidingstipEen gietijzeren rooster draagt de warmte beter over dan een rvs-rooster. Zo gaart de bloemkool gelijkmatiger.