Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

Gyros van de BBQ. Waarom niet? Lekker met tzatziki en flatbread.

(7) waardeer
hoofdgerecht Gyros van de BBQ. Waarom niet? Lekker met tzatziki en flatbread. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit. Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), ⅓ van de olie en de gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de satéprikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal. Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe. Voeg naar smaak extra het citroensap toe.
  3. Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 10. min. gaar. Keer regelmatig. Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kipgyros-spies met Griekse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­gy­ros-spies met Griek­se sa­la­de

1
1

Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water.

2
2
  • 380 g scharrelkipdijfilets
  • 1 citroen

Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el kruidenmix gyros

Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), de olie en de gyroskruiden.

4
4

Rijg de blokjes aan de satéprikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 1 rode ui
  • 380 g tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de middelgrote ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal.

6
6
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal.

7
7
  • 15 g verse munt
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe.

8
8

Voeg naar smaak extra citroensap toe.

9
9

Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 10. min. gaar. Keer regelmatig.

10
10
  • 4 Souq Libanese broden wit

Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege.

11
11
  • 150 g tzatziki

Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.