Zo­mer­stoof met to­maat en pan­gasi­us

Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten.

(14) waardeer
hoofdgerecht Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten. 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook en courgette 5 min. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water. Snijd de vis in stukken van 2 cm.
  3. Voeg de tomaten en kruiden toe aan de courgette en fruit op laag vuur 3 min. mee. Voeg de bonen toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, voeg de vis toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. gaar worden.
  5. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en snijd de citroen in partjes. Breng op smaak met peper en serveer met het brood en de partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstoof met tomaat en pangasius

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­stoof met to­maat en pan­gasi­us

1
1
  • 1 courgette

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 380 g tastytom-trostomaten
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook en courgette 5 min.

5
5
  • 700 g AH Biologisch witte bonen in pot
  • 340 g verse pangasiusfilets

Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water. Snijd de vis in stukken van 2 cm.

6
6

Voeg de tomaten en kruiden toe aan de courgette en fruit op laag vuur 3 min. mee.

7
7

Voeg de bonen toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.

8
8

Zet het vuur laag, voeg de vis toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. gaar worden.

9
9
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en snijd de citroen in partjes.

10
10
  • ½ AH Liefde & Passie volkorenbrood

Breng op smaak met peper en serveer met het brood en de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.