Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout
Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout

Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout

De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

8

verse sliptongfilets

100 g

zout

2 el

gedroogde dille

1½ tl

gemalen witte peper

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

gemalen foelie

1 tl

gemberpoeder

½ tl

gemalen koriander (ketoembar)

100 g

tarwebloem

10 g

verse bieslook

1½

citroen

90 g

ghee

De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten.

Aan de slag

1

Spoel de sliptongen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

2

Meng het zout met de dille, witte peper, kurkuma, foelie, gemberpoeder en koriander. Verdeel 2 tl van het mengsel over beide kanten van de sliptong. Doe de rest in een potje met deksel voor in de voorraadkast.

3

Doe de bloem op een groot bord en wentel de sliptongen aan beide kanten erdoor. Schud de overtollige bloem eraf.

4

Verdeel de bieslook en 1 el citroensap over de 2 koekenpannen. Meng goed met het bakvet en neem de pan van het vuur. Schep het bakvet over de vis. Serveer met een partje citroen ernaast.

5

Snijd de bieslook fijn. Snijd de hele citroen in kwarten en pers de halve citroen uit.

6

Verdeel ⅔ van de ghee over 2 ruime koekenpannen en bak per pan 3 sliptongen op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. gaar. Keer slechts één keer halverwege, dat zorgt ervoor dat de vis mooi heel blijft. Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Gebruik één koekenpan om de 2 laatste sliptongen in de rest van de ghee te bakken.

tip

variatietipTwee sliptongen kun je vervangen door één kabeljauwhaasje. Halveer het haasje in de breedte en verleng de baktijd met ca. 3 min.

combinatietipLekker met coleslaw, friet en remouladesaus.