Ge­bak­ken slip­tong met zelf­ge­maakt vis­spe­ce­rij­en­zout

De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten.

(2) waardeer
hoofdgerecht De perfecte sliptong bakken: zacht en ziltig van binnen en een krokant korstje van buiten. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de sliptongen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Meng het zout met de dille, witte peper, kurkuma, foelie, gemberpoeder en koriander. Verdeel 2 tl van het mengsel over beide kanten van de sliptong. Doe de rest in een potje met deksel voor in de voorraadkast.
  3. Doe de bloem op een groot bord en wentel de sliptongen aan beide kanten erdoor. Schud de overtollige bloem eraf.
  4. Verdeel de bieslook en 1 el citroensap over de 2 koekenpannen. Meng goed met het bakvet en neem de pan van het vuur. Schep het bakvet over de vis. Serveer met een partje citroen ernaast.
  5. Snijd de bieslook fijn. Snijd de hele citroen in kwarten en pers de halve citroen uit.
  6. Verdeel ⅔ van de ghee over 2 ruime koekenpannen en bak per pan 3 sliptongen op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. gaar. Keer slechts één keer halverwege, dat zorgt ervoor dat de vis mooi heel blijft. Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Gebruik één koekenpan om de 2 laatste sliptongen in de rest van de ghee te bakken.

variatietip:

Twee sliptongen kun je vervangen door één kabeljauwhaasje. Halveer het haasje in de breedte en verleng de baktijd met ca. 3 min.

combinatietip:

Lekker met coleslaw, friet en remouladesaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken sliptong met zelfgemaakt visspecerijenzout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken slip­tong met zelf­ge­maakt vis­spe­ce­rij­en­zout

1
1
  • 8 verse sliptongfilets

Spoel de sliptongen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

2
2
  • 100 g zout
  • 2 el gedroogde dille
  • 1½ tl gemalen witte peper
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl gemalen foelie
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen koriander (ketoembar)

Meng het zout met de dille, witte peper, kurkuma, foelie, gemberpoeder en koriander.

3
3

Verdeel 2 tl van het mengsel over beide kanten van de sliptongen . Doe de rest in een potje met deksel voor in de voorraadkast.

4
4
  • 100 g tarwebloem

Doe de bloem op een groot bord en wentel de sliptongen aan beide kanten erdoor.

5
5

Schud de overtollige bloem eraf.

6
6
  • 10 g verse bieslook
  • 1½ citroen

Snijd de bieslook fijn. Snijd de hele citroen in kwarten en pers de halve citroen uit.

7
7
  • 60 g ghee

Verdeel de ghee over 2 ruime koekenpannen en bak per pan 3 sliptongen op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. gaar.

8
8

Keer slechts één keer halverwege, dat zorgt ervoor dat de vis mooi heel blijft.

9
9
  • 30 g ghee

Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Gebruik één koekenpan om de 2 laatste sliptongen in de rest van de ghee te bakken.

10
10

Verdeel de bieslook en 1 el citroensap over de 2 koekenpannen.

11
11

Meng goed met het bakvet en neem de pan van het vuur. Schep het bakvet over de vis. Serveer met een partje citroen ernaast.

variatietip:

Twee sliptongen kun je vervangen door één kabeljauwhaasje. Halveer het haasje in de breedte en verleng de baktijd met ca. 3 min.

combinatietip:

Lekker met coleslaw, friet en remouladesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.