Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

Courgette + grillen + burrata = zomer op je bord.

(4) waardeer
bijgerecht Courgette + grillen + burrata = zomer op je bord. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken in delen 4 min. Keer halverwege. Doe de courgetteplakken in een kom, schep ze om met de balsamico en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Snijd de blaadjes van het basilicum en de munt grof. Snijd de steeltjes van het basilicum wat fijner: deze hebben veel smaak. Meng de courgette met de kruiden en de rest van de olie. Scheur de burrata in stukken.
  4. Verdeel eerst de courgette en dan de burrata over de borden. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de kruiden. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

serveertip:

De salade smaakt heerlijk bij kip uit de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Salade van gegrilde courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­te

1
1
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.

3
3

Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken in delen 4 min. Keer halverwege.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn

Doe de courgetteplakken in een kom, schep ze om met de balsamico en laat staan tot gebruik.

5
5
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

6
6

Laat afkoelen op een bord en hak grof.

7
7
  • 15 g verse basilicum
  • 10 g verse munt

Snijd de blaadjes van het basilicum en de munt grof. Snijd de steeltjes van het basilicum wat fijner: deze hebben veel smaak.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 150 g burrata

Meng de courgette met de kruiden en de rest van de olie. Scheur de burrata in stukken.

9
9

Verdeel eerst de courgette en dan de burrata over de borden.

10
10

Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de kruiden. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

serveertip:

De salade smaakt heerlijk bij kip uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.