Zo­mer­se pas­t­a­bowl

Buddhabowl goes Italian! We toveren de bowl om tot een kom zomerse pastasalade.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Buddhabowl goes Italian! We toveren de bowl om tot een kom zomerse pastasalade. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Breng de rodewijnazijn met de suiker en het water in een steelpan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Snijd de ui in dunne halve ringen en voeg aan het azijnmengsel toe. Schep om en laat staan tot gebruik.
  3. Doe de pasta in een kom. Halveer de tomaten. Voeg de helft van de tomaten, de tomatensaus, 2 el van het azijnmengsel (zonder ui) (per 4 personen) en eventueel peper toe aan de pasta.
  4. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Draai de courgette na elk lint een kwartslag, tot je bij de kern met zaadlijsten komt. Snijd de kern in blokjes en meng door de pasta. Schep de linten om met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Giet ondertussen de ui af en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
  6. Verdeel de pasta over kommen en verdeel de ui, courgettelinten, mozzarellabolletjes, sojaboontjes en de rest van de tomaten er in componenten over. Bestrooi met de pompoenpitten en besprenkel met de rest van de olie.

combinatietip:

Lekker met blaadjes verse basilicum

video

Zo­mer­se pas­t­a­bowl

leuk-snel - 00:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse pastabowl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se pas­t­a­bowl

1
1
  • 200 riso pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

3
3
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el suiker
  • 3 el water

Breng de rodewijnazijn met de suiker en het water in een steelpan aan de kook.

4
4
  • 1 rode ui

Roer tot de suiker is opgelost en zet dan het vuur uit. Snijd de ui in dunne halve ringen en voeg aan het azijnmengsel toe.

5
5

Schep om en laat staan tot gebruik.

6
6
  • 200 g rivolo cherrytomaten
  • 200 g Mutti pastasaus basilico

Doe de pasta in een kom. Halveer de tomaten. Voeg de tomaten, de tomatensaus, 2 el van het azijnmengsel (zonder ui) (per 4 personen) en eventueel peper toe aan de pasta.

7
7
  • 1 courgette

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Draai de courgette na elk lint een kwartslag, tot je bij de kern met zaadlijsten komt.

8
8

Snijd de kern in blokjes en meng door de pasta.

9
9
  • 1 el extra vierge olijfolie

Schep de linten om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 10 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

11
11
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes

Giet ondertussen de ui af en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

12
12
  • 120 koelverse sojabonen
  • 200 g rivolo cherrytomaten

Verdeel de pasta over kommen en verdeel de ui, courgettelinten, mozzarellabolletjes, sojaboontjes en de rest van de tomaten er in componenten over.

13
13
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met de pompoenpitten en besprenkel met de rest van de olie.

combinatietip:

Lekker met blaadjes verse basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.