Ric­ci­a­rel­li

Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie.

  • nagerecht
  • 30 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 18 min. oventijd
(6) waardeer
italiaans nagerecht Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn heerlijk bij een goede kop Italiaanse koffie. 30 stuks
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap (per 30 stuks) toe en klop met een mixer tot stijve pieken. Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.
  3. Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg. Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker. Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de ricciarelli maximaal 1 week van tevoren bereiden. Bewaar ze in een goed afgesloten bak of trommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ricciarelli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ric­ci­a­rel­li

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Splits de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt) en pers de citroen uit.

2
2
  • ½ citroen

Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap (per 30 stuks) toe en klop met een mixer tot stijve pieken.

3
3
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g amandelmeel

Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.

4
4
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

5
5
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.

6
6

Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.

7
7

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen 30 bolletjes van Ø4 cm van het deeg.

8
8

Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter.

9
9
  • 25 g poedersuiker

Bestuif met een zeefje met de poedersuiker. Bak de ricciarelli in de oven in ca. 18 min. krokant en gaar. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de ricciarelli maximaal 1 week van tevoren bereiden. Bewaar ze in een goed afgesloten bak of trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.