Veg­giel­overs-piz­za

Voor als je niet genoeg kunt krijgen van groente!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 28 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Voor als je niet genoeg kunt krijgen van groente! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het lauwe water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje ⅓ van de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en verdeel in 4 stukken. Bol de stukken deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.
  2. Leg de bollen op een met bakpapier beklede en met wat olie bestreken bakplaat. Bestrijk de bollen met ⅓ van de olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken, schep goed om zodat zo veel mogelijk vocht verdampt. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken. Snijd de ui in ringen. Meng de passata en oregano door elkaar. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  4. Neem een bol deeg en vorm er een pizzabodem van: druk daarvoor de bol eerst plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden. Maak zo nog een pizzabodem en leg ze samen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de oreganopassata, vegan mozzarella, het paddenstoelenmengsel, artisjokken en rode ui over de 2 bodems, maar laat 1 cm van de randen vrij. Bak in ca. 14 min. gaar in de oven. Maak en beleg ondertussen de rest van de pizza’s. Neem de pizza’s uit de oven, snijd doormidden en serveer. Bak terwijl je eet de laatste 2 pizza’s in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 103 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Veggielovers-pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veg­giel­overs-piz­za

1
1
  • 265 ml lauw water
  • 2 tl zout
  • 500 g bloem voor pizzadeeg
  • 7 g gedroogde gist

Doe het lauwe water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en verdeel in 4 stukken.

3
3

Bol de stukken deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.

4
4

Leg de bollen op een met bakpapier beklede en met wat olie bestreken bakplaat.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk de bollen met de olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.

6
6

Verwarm de oven voor op 225 °C.

7
7
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 200 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken, schep goed om zodat zo veel mogelijk vocht verdampt.

9
9
  • 180 g gegrilde artisjok in olie
  • 2 rode uien
  • 120 ml biologische passata di pomodoro
  • ½ el gedroogde oregano

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken. Snijd de ui in ringen. Meng de passata en oregano door elkaar. Bestuif het werkblad met wat bloem.

10
10

Neem een bol deeg en vorm er een pizzabodem van: druk daarvoor de bol eerst plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden.

11
11

Maak zo nog een pizzabodem en leg ze samen op een met bakpapier beklede bakplaat.

12
12
  • 200 g Violife veganistische geraspte mozzarella

Verdeel de helft van de oreganopassata, vegan mozzarella, het paddenstoelenmengsel, artisjokken en rode ui over de 2 bodems, maar laat 1 cm van de randen vrij.

13
13

Bak in ca. 14 min. gaar in de oven. Maak en beleg ondertussen de rest van de pizza’s. Neem de pizza’s uit de oven, snijd doormidden en serveer.

14
14

Bak terwijl je eet de laatste 2 pizza’s in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.