Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- 800 g linzen in blik
- 200 g verse spinazie
- 2 puntpaprika's
- 10 g verse dille
- 20 kapperappeltjes
- 125 g warmgerookte zalmfilets
- 1 el Maille dijonmosterd originale knijpfles
- 1 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
- Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el (per 4 personen) van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.
- Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
bereidingstip:
Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 4 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 520 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
- 1 rode ui
- 800 g linzen in blik
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water.
- 200 g verse spinazie
- 2 puntpaprika's
- 10 g verse dille
Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
- 20 kapperappeltjes
Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op (per 4 personen). Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes.
- 125 g warmgerookte zalmfilets
Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.
- 1 el Maille dijonmosterd originale knijpfles
- 1 el extra vierge olijfolie
Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
bereidingstip:
Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.