Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm en mos­terd

Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.

(24) waardeer
hoofdgerecht Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm. 4 personen
5 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
  2. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el (per 4 personen) van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.
  3. Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm en mos­terd

1
1
  • 1 rode ui
  • 800 g linzen in blik

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 200 g verse spinazie
  • 2 puntpaprika's
  • 10 g verse dille

Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.

3
3
  • 20 kapperappeltjes

Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op (per 4 personen). Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes.

4
4
  • 125 g warmgerookte zalmfilets

Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.

5
5
  • 1 el Maille dijonmosterd originale knijpfles
  • 1 el extra vierge olijfolie

Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

bereidingstip:

Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.