Pilav met peer, rozijnen en spinazie
Pilav met peer, rozijnen en spinazie

Pilav met peer, rozijnen en spinazie

Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

winterpeen

4 el

milde olijfolie

300 g

basmatirijst

1½

groentebouillontablet

50 g

rozijnen

3 tl

vadouvan

750 ml

water

2 tenen

knoflook

2

Conference peren

200 g

vegetarische basis rulstukjes

200 g

bladspinazie

Deze pilav is (prijs)favoriet! Lekker én zacht voor de portemonnee.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontabletten, rozijnen, ⅓ van de vadouvan en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de peren in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de rulstukjes met de rest van de vadouvan 5-6 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg, wanneer de rijst 15 min. heeft gekookt, de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de peer toe, warm kort mee en zet het vuur uit.

4

Verdeel de pilav over diepe borden en verdeel het vegagehakt erover.