Quesa­dil­la’s met Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

Kort in de keuken, maximaal genieten.

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Kort in de keuken, maximaal genieten. 4 personen
2 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koriander fijn. Rasp de cheddar. Meng de helft van de koriander met de kaas, crème fraîche en uiensnippers. Verdeel het mengsel over de helft van de wraps en dek af met de rest van de wraps. Bak in 2 ruime koekenpannen elke quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege: laat de quesadilla op een bord glijden. Leg een ander bord erop, draai om en laat de quesadilla weer in de pan glijden. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak de andere quesadilla’s op dezelfde manier.
  2. Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes van 1 cm. Meng de bonen, mais en komkommer met de rest van de koriander en de salsa en serveer met de quesadilla’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla’s met Mexicaanse bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la’s met Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 15 g verse koriander
  • 150 g cheddar 48+

Snijd de koriander fijn. Rasp de cheddar.

2
2
  • 125 g crème fraîche
  • 175 g uiensnippers

Meng de helft van de koriander met de kaas, crème fraîche en uiensnippers.

3
3
  • 8 tortillawraps

Verdeel het mengsel over de helft van de wraps en dek af met de rest van de wraps.

4
4

Bak in 2 ruime koekenpannen elke quesadilla 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege: laat de quesadilla op een bord glijden.

5
5

Leg een ander bord erop, draai om en laat de quesadilla weer in de pan glijden. Houd warm onder aluminiumfolie.

6
6

Bak de andere quesadilla’s op dezelfde manier.

7
7
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 300 g mais in pot

Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

8
8
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in stukjes van 1 cm.

9
9
  • 115 g La Morena homemade salsa in pot

Meng de bonen, mais en komkommer met de rest van de koriander en de salsa en serveer met de quesadilla’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.