Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan
Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan

Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan

Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen.

5 min. bereiden
45 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bloemkolen

400 g

kikkererwten in blik

3 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen komijnzaad

2 el

vloeibare honing

1 snufje

gerookte paprikapoeder

½

citroen

3 el

tahin

200 g

Griekse yoghurt

2 el

pompoenpitten

10 g

verse munt

10 g

verse koriander

½ el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakplaten

Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

2

Snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken. Leg de bloemkool­ plakken, alle eventuele afsnijdsels en de kikkererwten op twee bakplaten. Druppel er de olijfolie over en verdeel het komijn­zaad, de honing en het paprikapoeder erover. Schep de bloemkoolplakken voorzichtig om zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi royaal met peper en zout. Zet 40­-45 min. in de oven ­keer de bloemkoolplakken halverwege ­tot ze gaar en goudbruin zijn.

3

Pers intussen de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en verdun het mengsel zo nodig met een beetje koud water. Controleer de smaak en voeg als je wilt nog wat citroensap toe. Strooi er wat gerookte­ paprikapoeder over.

4

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bestrijk de borden met de tahinyoghurt en verdeel de bloemkool­ plakken en kikkererwten erover. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander en hak de blaadjes grof. Bestrooi met de pompoenpitten en kruiden. Druppel er tot slot een beetje extra vergine olijfolie over.