bewaar
Romige kip met groene groente & citroen
Romige kip met groene groente & citroen
bewaar

Romige kip met groene groente & citroen

De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

4

courgettes

1

biologische citroen

400 g

koelverse gesneden prei

300 g

scharrelkipfiletblokjes

2 g

gedroogde tijm

250 ml

kookzuivel

40 g

Parmigiano Reggiano

200 g

groene erwten fusilli

75 g

biologische waterkers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

3

Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

4

Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.