Romige kip met groene groente & citroen
De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.
505 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 biologische uien
biologische uien
2 tenen knoflook
knoflook
4 courgettes
courgettes
1 biologische citroen
biologische citroen
400 gram koelverse gesneden prei
koelverse gesneden prei
300 gram scharrelkipfiletblokjes
scharrelkipfiletblokjes
2 gram gedroogde tijm
gedroogde tijm
250 ml kookzuivel
kookzuivel
40 gram Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
200 gram groene erwten fusilli
groene erwten fusilli
75 gram biologische waterkers
biologische waterkers
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2019 - Allerhande Box week 37 2019
Allerhande Box Week 5 2020 - Allerhande Box Week 5 2020
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.
- algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
Romige kip met groene groente & citroen
De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.
algemeen:Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 biologische uien
2 tenen knoflook
4 courgettes
1 biologische citroen
400 g koelverse gesneden prei
300 g scharrelkipfiletblokjes
2 g gedroogde tijm
250 ml kookzuivel
40 g Parmigiano Reggiano
200 g groene erwten fusilli
75 g biologische waterkers
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)




