Mak­ke­lij­ke la­sag­ne met spi­na­zie

Lasagne spinazie was nog nooit zo makkelijk, we gebruiken maar 5 ingrediënten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne spinazie was nog nooit zo makkelijk, we gebruiken maar 5 ingrediënten. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de spinazie kort in een (steel)pan tot de blokjes een saus vormen. Breng de spinazie op smaak met de roomkaas, versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
  2. Verdeel een dunne laag spinazie over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen erover. Verdeel ⅓ van de rest van de spinazie erover. Verdeel de helft van de kip erover. Herhaal en eindig met de spinazie.
  3. Rasp de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Makkelijke lasagne met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke la­sag­ne met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 750 g spinazie à la crème

Verwarm de spinazie kort in een (steel)pan tot de blokjes een saus vormen.

3
3
  • 60 g roomkaas kruiden

Breng de spinazie op smaak met de roomkaas, versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel een dunne laag spinazie over de bodem van de ovenschaal.

5
5
  • 83⅓ g verse lasagnebladen
  • 125 g gerookte kipfiletreepjes

Verdeel de lasagnebladen erover. Verdeel ⅓ van de rest van de spinazie erover. Verdeel de kip erover.

6
6
  • 166⅔ g verse lasagnebladen
  • 125 g gerookte kipfiletreepjes

Herhaal en eindig met de spinazie.

7
7
  • 100 g belegen geitenkaas

Rasp de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.