Bananenbrood zonder suiker (geen toegevoegde suikers)
Bananenbrood zonder suiker (geen toegevoegde suikers)

Bananenbrood zonder suiker (geen toegevoegde suikers)

Mmmm bananenbrood op z'n gezond? Het kan, en nog heel lekker ook! Deze versie maken we zonder toegevoegde suiker.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur wachten
62waarderingen

Ingrediënten

150 g

volkoren speltmeel

200 g

amandelmeel

2 tl

bakpoeder

1 el

kruidenmix koek en speculaas

4

rijpe bananen

100 g

medjouldadel

3

middelgrote eieren

100 g

ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm)

  • keukenmachine

Mmmm bananenbrood op z'n gezond? Het kan, en nog heel lekker ook! Deze versie maken we zonder toegevoegde suiker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden. Pel ¾ van de bananen en verwijder de pit uit de dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine. Laat draaien en voeg een voor een de eieren toe.

2

Hak de noten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het bloemmengsel en verdeel over de cakevorm. Halveer de laatste banaan in de lengte. Verdeel met de snijkant naar boven over het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

tip

algemeenDit recept is gemaakt zonder toegevoegde suiker, echter bevat het wel van nature aanwezige suikers vanuit de bananen en dadels.

bewaartipJe kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren, maar ook in plakken snijden en invriezen. Haal ’m 2 uur voor serveren uit de vriezer en laat ontdooien.