Gezonde chili con carne
Gezonde chili con carne

Gezonde chili con carne

Hoe chil(i)!

25 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

300 g

mager rundergehakt

4 el

Mexicaanse bonenkruiden

2

middelgrote uien

1

rode paprika

800 g

kidneybonen in blik

800 g

biologische tomatenblokjes in blik

15 g

verse koriander

200 g

zuivelspread light

1

limoen

Hoe chil(i)!

Aan de slag

1

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

tip

bewaartipEet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.

combinatietipLekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap.

dieettipVegatip: vervang het rundergehakt door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.