Ge­zon­de chi­li con car­ne

Hoe chil(i)!

(37) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Hoe chil(i)! 4 personen
4 37

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip:

Lekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap.

bewaartip:

Eet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.

dieettip:

Vegatip: vervang het rundergehakt door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
september 2019 , Lekker bezig 2020

Gezonde chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de chi­li con car­ne

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g mager rundergehakt
  • 4 el Mexicaanse bonenkruiden

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 1 rode paprika

Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

3
3

Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 800 g kidneybonen in blik

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 800 g biologische tomatenblokjes in blik

Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 15 g verse koriander
  • 200 g zuivelspread light
  • 1 limoen

Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten.

7
7

Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip:

Lekker met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap.

bewaartip:

Eet je met twee? Bewaar dan de helft van de chili con carne en helft van de zuivelspread in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Serveer in een volkorenwrap of met zilvervliesrijst.

dieettip:

Vegatip: vervang het rundergehakt door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.