Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus
Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus

Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus

Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

frietaardappelen

5 el

milde olijfolie

20 g

verse selderij

150 g

Griekse yoghurt

110 g

gesnipperde uitjes in pot

400 g

bleekselderijstick

2

Elstar appels

50 g

rozijnen

40 g

walnoten

600 g

lekkerbekje

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van een ½ cm. Snijd ze vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frieten onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak de frieten in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, selderij, gesnipperde uitjes en 2 el (per 4 personen) van het vocht uit het potje door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de bleekselderijsticks in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Schep de bleekselderij, appel en rozijnen om met de dressing.

4

Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Verhit in dezelfde koekenpan de rest van de olie en bak de lekkerbekjes in 3 min. krokant. Keer halverwege.

5

Verdeel de frietjes over de borden. Leg een lekkerbekje erbij, schep de salade ernaast en bestrooi met de walnoten.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.