Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst
Dankzij de honing krijgen de gehaktballetjes een heerlijk zoet accent!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 1 limoen
- 3 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
- 2 el sriracha
- 300 g kipgehakt naturel
- 2 el arachideolie
- 1 teen knoflook
- 600 g Thaise wokgroente
- 125 g taugé
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 8 partjes. Meng het limoenrasp met de honing, sriracha, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de helft van de dressing met het kipgehakt en vorm hier 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.
- Verdeel de rijst met de gehaktballetjes en wokgroente over diepe borden. Serveer met de limoenpartjes en de rest van de dressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 8 partjes.
- 3 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
- 2 el sriracha
Meng het limoenrasp met de honing, sriracha, peper en eventueel zout tot een dressing.
- 300 g kipgehakt naturel
Meng de helft van de dressing met het kipgehakt en vorm hier 12 balletjes van (per 4 personen).
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.
- 1 teen knoflook
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
- 1 el arachideolie
- 600 g Thaise wokgroente
- 125 g taugé
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.
Verdeel de rijst met de gehaktballetjes en wokgroente over diepe borden.
Serveer met de limoenpartjes en de rest van de dressing.