Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst
Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst

Zoet-pittige gehaktballetjes met wokgroente en rijst

Dankzij de honing krijgen de gehaktballetjes een heerlijk zoet accent!

20 min. bereiden
redelijk pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

limoen

3 el

Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

2 el

sriracha

300 g

kipgehakt naturel

2 el

arachideolie

1 teen

knoflook

600 g

Thaise wokgroente

125 g

taugé

Dankzij de honing krijgen de gehaktballetjes een heerlijk zoet accent!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in 8 partjes. Meng het limoenrasp met de honing, sriracha, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de helft van de dressing met het kipgehakt en vorm hier 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.

4

Verdeel de rijst met de gehaktballetjes en wokgroente over diepe borden. Serveer met de limoenpartjes en de rest van de dressing.