bewaar
Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus
Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus
bewaar

Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus

Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

koelverse rösti gekruid

260 ml

D&L mayonaise met citroen

4 el

milde olijfolie

4

kabeljauwhaasjes

1

kleine ui

10

zoetzure augurken plakjes

25 g

verse bieslook

2

komkommers

1

citroen

170 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade.

Aan de slag

1

Meng de rösti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het röstimengsel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn. Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.

3

Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in vier partjes. Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.

4

Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.