Oven­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree, ge­hakt & bloem­kool­rijst

Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(19) waardeer
hollands hoofdgerecht Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote koekenpan met anti­ aanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg halverwege de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend mee.
  2. Verdeel over een ronde ovenschaal. Roer de aardappelpuree los met de geraspte kaas en verdeel in een laag over het gehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
video

Oven­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree, ge­hakt en bloem­kool­rijst

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met aardappel­puree, gehakt & bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree, ge­hakt & bloem­kool­rijst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el vadouvan

Verhit een grote koekenpan met anti­ aanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 min. goudbruin en krokant.

3
3
  • 800 g koelverse bloemkoolrijst

Voeg halverwege de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend mee.

4
4

Verdeel over een ronde ovenschaal.

5
5
  • 800 g koelverse aardappelpuree
  • 87½ g geraspte Goudse oude kaas 48+

Roer de aardappelpuree los met de geraspte kaas en verdeel in een laag over het gehaktmengsel.

6
6
  • 87½ g geraspte Goudse oude kaas 48+

Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.