Lin­zen­soep met aard­ap­pel, prei en worst

Budgetproof: maaltijdsoepje waar we de winter mee aankunnen!

(5) waardeer
Budgetproof: maaltijdsoepje waar we de winter mee aankunnen! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen. Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  3. Snijd ondertussen de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in diepe borden en serveer met een citroenpartje.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met aardappel, prei en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met aard­ap­pel, prei en worst

1
1
  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 el milde olijfolie

Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 5 stengels bleekselderij

Druk met een houten lepel in stukjes. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 2 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee.

4
4
  • 2 preien
  • 800 g linzen in blik
  • 1 liter water
  • 1½ AH kippenbouillontablet

Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen.

5
5

Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

6
6
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten.

7
7

Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in diepe borden en serveer met een citroenpartje.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.