Prei-linzensoep met volkorenplatbrood

Warme prei-linzensoep met ui, gember en ras el hanout die een diepere smaak geven. Met knapperig platbrood erbij is dit een heerlijk winters hoofdgerecht voor doordeweekse avonden.

560 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de prei in halve ringen. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien en snijd de knoflook en gember fijn. Schil de winterpeen en snijd in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

  2. Verhit de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur en bak de prei met de ui, knoflook, winterpeen en gember 10 min. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg na 8 min. de aardappelen, chilivlokken, ras el hanout en water toe. Laat 20 min. stoven met de deksel op de pan.

  3. Bereid ondertussen het platbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper.

  4. Giet de linzen af, voeg toe aan de soep en kook 3 min. mee. Serveer de soep met het platbrood en de korianderyoghurt.

Gerelateerde recepten

Prei-linzensoep met volkorenplatbrood

Warme prei-linzensoep met ui, gember en ras el hanout die een diepere smaak geven. Met knapperig platbrood erbij is dit een heerlijk winters hoofdgerecht voor doordeweekse avonden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig