Tor­til­la­taart

Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 960 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(5) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm met losse bodem (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Leg de tortilla’s op een ovenrooster en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s 5 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. Voeg de gesneden prei en paprika, de kruiden en het water toe en bak 5 min. mee. Voeg de mais, bonen en tomaten toe en roer goed door. Zet het vuur uit.
  3. Leg 1 tortillawrap op de bodem van de springvorm. Schep ⅓ van het gehaktmengsel over de tortilla. Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Tortillataart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 prei
  • 1 rode paprika

Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.

3
3
  • 300 g maiskorrels in blik

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken.

4
4
  • 4 grote tortillawraps
  • 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Leg de tortilla’s op een ovenrooster en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s 5 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

5
5
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min.

6
6
  • 40 g burrito seasoning mix
  • 100 ml water

Voeg de gesneden prei en paprika, de kruiden en het water toe en bak 5 min. mee.

7
7
  • 400 g kidneybonen in blik
  • 400 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

Voeg de mais, bonen en tomaten toe en roer goed door. Zet het vuur uit.

8
8

Leg 1 tortillawrap op de bodem van de springvorm. Schep ⅓ van het gehaktmengsel over de tortilla.

9
9

Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap.

serveertip:

Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.