Gevulde paprika met feta & muntcouscous
Gevulde paprika met feta & muntcouscous

Gevulde paprika met feta & muntcouscous

Zoete rode puntpaprika gaat perfect samen met kruidige couscous. De zon op je bord!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

400 ml

kokend water

6

puntpaprika's

2

sjalotjes

15 g

verse munt

150 g

AH Biologische feta 50+

4 g

gerookte-paprikapoeder

5 g

gemalen komijn

4 el

traditionele olijfolie

40 g

gewelde abrikozenstukjes

75 g

biologische veldsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zoete rode puntpaprika gaat perfect samen met kruidige couscous. De zon op je bord!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over en roer door. Dek af en laat 10 min. staan.

2

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.

3

Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ca. 15 min. onder in de oven.

5

Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.