bewaar
Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing
Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing
bewaar

Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing

Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing.

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Biologische rode uien

400 g

winterpeen

2 stronken

Shanghai paksoi

15 g

verse koriander

1

limoen

150 g

AH Biologisch milde yoghurt

10 g

Euroma Original Spices Thai green curry

350 g

kipblokjes

6 el

arachideolie

800 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • satéprikkers

  • grillpan

Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing.

Aan de slag

1

Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3

Schep de kip om met ⅓ van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.