Gegrilde kipspiesjes met kokos-muntquinoa

Het uitgangspunt: een specerijenmelange met citroengras en laos. Zó lekker!

575 kcal

20 min. bereiden

4.1/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram biologische quinoa

    biologische quinoa

  • 2 eetlepel Euroma Original Spices Thai green curry

    Euroma Original Spices Thai green curry

  • 200 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 250 ml water

    water

  • 300 gram kiphaasjes

    kiphaasjes

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 800 gram Thaise wokgroente

    Thaise wokgroente

  • 15 gram verse munt

    verse munt

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • grillpan


2018 week 21-22 - 2018 week 21-22

Allerhande Box Week 39 2019 - Allerhande Box Week 39 2019

Allerhande Box Week 37 2018 - Allerhande Box Week 37 2018

Aan de slag

  1. Doe de quinoa met de helft van de Thai green curry, de kokosmelk en hetl water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Schep ondertussen de kiphaasjes om met de rest van de Thai green curry en de helft van de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over de diepe borden en leg de kipsaté erop.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde kipspiesjes met kokos-muntquinoa

Het uitgangspunt: een specerijenmelange met citroengras en laos. Zó lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig