Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Doe de boter, suiker en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer met gardes tot een romig en luchtig geheel. Dit duurt 4 min. Voeg de eidooier toe en mix 1 min. tot het ei volledig is opgenomen.
Voeg de bloem en het zout toe en mix met de handmixer met deeghaken tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes van ca. 60 g (per 12 stuks). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk plat met de onderkant van een glas en bak 15-20 min. in de oven. De randjes mogen goudbruin kleuren maar de binnenkant moet nog wat zacht zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat. Laat daarna nog 15 min. op een rooster volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereid ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het glazuur in een spuitzak en knip 0.5 cm af. Teken op de bovenkant van elke koek de vorm van een plasje water en vul in met het glazuur. Leg de marshmallows iets uit het midden van het plasje water.
Gebruik alleen de zwarte en rode kleurstiften. Teken met de zwarte decoratiestift oogjes op de marshmallow en handjes op het glazuur en met de rode decoratiestift een neus op de marshmallow. Maak met de smarties de knoopjes.
Smeltende sneeuwpopkoekjes
Koekjes versieren: deze sneeuwpoppen doen ons hart smelten.
- bereidingstipIn plaats van zelf koekjes te bakken, kun je ook kant-en-klare koekjes gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Smeltende sneeuwpopkoekjes
Koekjes versieren: deze sneeuwpoppen doen ons hart smelten.

12 porties
350 kcal
45 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Doe de boter, suiker en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer met gardes tot een romig en luchtig geheel. Dit duurt 4 min. Voeg de eidooier toe en mix 1 min. tot het ei volledig is opgenomen.
Voeg de bloem en het zout toe en mix met de handmixer met deeghaken tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes van ca. 60 g (per 12 stuks). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk plat met de onderkant van een glas en bak 15-20 min. in de oven. De randjes mogen goudbruin kleuren maar de binnenkant moet nog wat zacht zijn.
Haal de koekjes uit de oven en laat 15 min. afkoelen op de bakplaat. Laat daarna nog 15 min. op een rooster volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereid ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het glazuur in een spuitzak en knip 0.5 cm af. Teken op de bovenkant van elke koek de vorm van een plasje water en vul in met het glazuur. Leg de marshmallows iets uit het midden van het plasje water.
Gebruik alleen de zwarte en rode kleurstiften. Teken met de zwarte decoratiestift oogjes op de marshmallow en handjes op het glazuur en met de rode decoratiestift een neus op de marshmallow. Maak met de smarties de knoopjes.
bereidingstip:In plaats van zelf koekjes te bakken, kun je ook kant-en-klare koekjes gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
225 g ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
150 g lichte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
330 g tarwebloem
¼ tl zout
125 g wit glazuur
12 marshmallows
2 bakfeest kleurstiften
24 Smarties mini
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
spuitzak