Wor­tel­soep met ko­ko­s­y­ochurt, pe­ter­se­lie en pe­can­no­ten

Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.

(15) waardeer
voorgerecht Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep. 4 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de winterpenen in stukken van 2 cm. Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.
  2. Roer ondertussen de kokosyochurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.
  3. Schep de soep in diepe borden en verdeel de yochurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.

Tip:

Is de veganistische groentebouillon van Knorr niet verkrijgbaar bij jouw supermarkt? Gebruik dan (per 4 personen) 3 el gistvrije bouillonpoeder (potje 125 g, Bio Today).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­soep met ko­ko­s­y­ochurt, pe­ter­se­lie en pe­can­no­ten

1
1
  • 750 g winterpenen

Schil en snijd de winterpenen in stukken van 2 cm.

2
2
  • 800 ml water
  • 2 Knorr veganistische groentebouillontabletten

Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

3
3
  • 4 el gembersiroop

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.

4
4
  • 4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
  • 2 el ongezouten pecannoten
  • 5 g verse krulpeterselie

Roer ondertussen de kokosyochurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.

6
6

Schep de soep in diepe borden en verdeel de yochurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.