bewaar
Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen
Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen
bewaar

Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen

Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

pastinaken

450 g

Aviko diepvries zoete aardappelblokjes

½

kippenbouillontablet

1 l

water

175 g

spekreepjes

200 g

paddenstoelen voor risotto

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak samen met de zoete aardappelblokjes en het bouillontablet in het water in 10 min. gaar Giet af en bewaar 200 ml kookvocht (per 2 personen).

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Scheur of snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden na 4 min. toe aan de spekjes. Roer regelmatig.

3

Snijd de selderij fijn. Stamp de zoete aardappel samen met de pastinaak en selderij met de pureestamper tot een grove puree. Roer het kookvocht erdoor voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover.

Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen

Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig