Vegaburger met zoete-aardappelfriet & rauwkostsalade

Burgers met friet en salade, voor een dagje zonder vlees.

1055 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de friet met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel met zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 10 min. mee in de oven.

  2. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk de azijn erbij en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

  3. Rasp de cheddar en snijd de helft van de tomaten in plakken en de rest in blokjes. Verhit de koekenpan nogmaals met de rest van de olie en bak de vegaburgers 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en verdeel de geraspte cheddar de laatste 3 min. erover.

  4. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met ½ el aioli. Verdeel er wat sla over, leg de burgers, tomaatplakken en ingelegde rode ui erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Meng de rest van de sla met de rauwkost, tomatenblokjes en vinaigrette. Serveer de salade met de friet, burger en de rest van de aioli.

  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.
  • variatietipGebruik de rest van de aioli de volgende dag als dip bij je rauwkost.

Vegaburger met zoete-aardappelfriet & rauwkostsalade

Burgers met friet en salade, voor een dagje zonder vlees.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig