Een­per­soons ve­ga cot­ta­ge-pie

Ovenschotel voor jezelf? Yes! Deze eenpersoonsmaaltijd is 10 minuten werk en de oven doet de rest.

(9) waardeer
hoofdgerecht Ovenschotel voor jezelf? Yes! Deze eenpersoonsmaaltijd is 10 minuten werk en de oven doet de rest. 1 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kleine ovenschaal (ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de wortel, bleekselderij en champignons en 1 min.
  4. Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree en het water toe. Laat op laag vuur 2 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp ondertussen de kaas. Roer samen met de melk door de aardappelpuree.
  6. Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Leg er de klontjes boter op en bestrooi met het paneermeel. Laat in 30 min. gaar worden in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Eenpersoons vega cottage-pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons ve­ga cot­ta­ge-pie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g snoepgroente wortel & bleekselderij

Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 125 g kleintje gesneden champignons

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de wortel, bleekselderij en champignons en 1 min.

4
4
  • 2 tl dubbel tomatenconcentraat
  • 1 el kraanwater

Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree en het water toe.

5
5

Laat op laag vuur 2 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 30 g kleintje Cheddar Top 48+
  • 1 el halfvolle melk
  • 225 g koelverse aardappelpuree

Rasp ondertussen de kaas. Roer samen met de melk door de aardappelpuree.

7
7

Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover.

8
8
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 el paneermeel

Leg er de klontjes boter op en bestrooi met het paneermeel. Laat in 30 min. gaar worden in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.