Een­per­soons­ri­sot­to

Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Risotto voor een persoon te veel moeite? Niet met dit recept. Lekker romige risotto binnen een half uur op tafel. 1 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee.
  2. Verwarm ondertussen de fond met het water in een steelpan. Blus de rijst af met de wijn en laat grotendeels verdampen. Voeg de champignons en de snijbonen toe. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer door tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn.
  3. Rasp de kaas. Roer door de risotto en bestrooi met zwarte peper.

combinatietip:

Drink de rest van de wijn erbij.

Advertentie

Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Eenpersoonsrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons­ri­sot­to

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook 1 min.

3
3
  • 75 g risottorijst

Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee.

4
4
  • 200 ml Lacroix kalfsfond
  • 100 ml kraanwater

Verwarm ondertussen de fond met het water in een steelpan.

5
5
  • 50 ml droge witte wijn

Blus de rijst af met de wijn en laat grotendeels verdampen.

6
6
  • 125 g kleintje gesneden champignons
  • 200 g kleintje gesneden snijbonen

Voeg de champignons en de snijbonen toe.

7
7

Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer door tot de bouillon is opgenomen.

8
8

Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn.

9
9
  • 30 g Pecorino Romano

Rasp de kaas. Roer door de risotto en bestrooi met zwarte peper.

combinatietip:

Drink de rest van de wijn erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.