Mak­ke­lij­ke ri­sot­to

Makkelijke risotto is voortaan het motto!

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijke risotto is voortaan het motto! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  2. Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht. Rasp ondertussen de Pecorino. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2020

Makkelijke risotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke ri­sot­to

1
1
  • 1 kippenbouillontablet
  • 750 ml heet water

Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 300 g risottorijst

Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3

Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

4
4
  • 400 g gesneden prei
  • 500 g snoeptomaatjes

Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht.

5
5
  • 100 g Pecorino Romano

Rasp ondertussen de Pecorino.

6
6

Neem de pan van het vuur en schep ¾ van de kaas erdoor.

7
7

Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.