Makkelijke risotto
Makkelijke risotto is voortaan het motto!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kippenbouillontablet
- 750 ml heet water
- 30 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
- 400 g gesneden prei
- 500 g snoeptomaatjes
- 100 g Pecorino Romano
Advertentie
Bereiden
- Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht. Rasp ondertussen de Pecorino. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Makkelijke risotto
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 68 g
waarvan suikers 9 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.320 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Makkelijke risotto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Makkelijke risotto
- 1 kippenbouillontablet
- 750 ml heet water
Maak de bouillon met het tablet en het water. Houd warm op een laag vuurtje.
- 30 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- 400 g gesneden prei
- 500 g snoeptomaatjes
Voeg na 15 min de prei toe. Halveer ondertussen de tomaten en voeg deze in de laatste 5 min. toe aan de risotto. De tomaten zorgen ook voor extra vocht.
- 100 g Pecorino Romano
Rasp ondertussen de Pecorino.
Neem de pan van het vuur en schep ¾ van de kaas erdoor.
Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.