bewaar
Vega tacobowls
Vega tacobowls
bewaar

Vega tacobowls

Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap.

20 min. bereiden
27 min. oventijd
licht pittig
22waarderingen

Ingrediënten

8 porties

8

volkoren tortillawraps

400 g

bloemkoolroosjes

2

rode paprika's

2

rode uien

30 g

Santa Maria seasoning mix for fajita

2 el

arachideolie

½

komkommer

200 g

witte kaas

15 g

verse koriander

200 g

gesneden romainesla

300 g

salsa mild

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

  • bakpapier

Van dit gerecht kun je zelfs de bowl opeten. Die maak je namelijk van een wrap.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over ovenschaaltjes. Druk de wraps aan, zodat ze blijven staan in de kommen. Bak de tortillabowls in ca. 12 min. goudbruin in de oven.

2

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van een ½ cm breed. Snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool, paprika en rode ui met de fajitakruiden en de olie. Bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.

3

Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas en snijd de koriander grof. Verdeel de romainesla over de tacobowls. Verdeel de groente, salsa en witte kaas erover. Garneer met de koriander.

algemeen Heb je niet alle wraps gebruikt? Besmeer de overige wraps dan met salsa en beleg deze met (bijv.) avocado, romai- nesla en komkommerplakjes en rol op. Erbij serveer je een salade van gerooster- de groente met witte kaas en koriander. Je kunt de geroosterde groente, rauwkost, salsa en wraps apart verpakt meenemen.