Ovenquesadilla's met kipgehakt en komkommersla

Quesadilla's uit de oven in plaats van in de pan. Handig, want zo kun je in een keer meerdere maken én doet de oven ook nog eigenlijk al het werk. Wij zijn fan. Vooral van deze gezonde variant.

625 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de faijtakruiden 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.

  2. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen, maak de paprika’s schoon en snijd in repen van 0.5 cm.

  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 5-6 min. tot de groenten zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.

  4. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de groenten met het kipgehakt en 1 el limoensap (per 4 personen).

  5. Verdeel 1.5 el kaas, ⅛ van het gehaktmengsel en weer 1.5 el kaas over de helft van een tortilla. Vouw dicht en druk een beetje aan. Herhaal met de rest van de tortilla’s en verdeel iets overlappend aan elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12-15 min. in de oven.

  6. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de yoghurt, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de quesadilla’s.

  • resttipVries de rest van het kipgehakt in of gebruik het de volgende dag in een pastasaus.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ovenquesadilla's met kipgehakt en komkommersla

Quesadilla's uit de oven in plaats van in de pan. Handig, want zo kun je in een keer meerdere maken én doet de oven ook nog eigenlijk al het werk. Wij zijn fan. Vooral van deze gezonde variant.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig