Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de faijtakruiden 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen, maak de paprika’s schoon en snijd in repen van 0.5 cm.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 5-6 min. tot de groenten zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de groenten met het kipgehakt en 1 el limoensap (per 4 personen).
Verdeel 1.5 el kaas, ⅛ van het gehaktmengsel en weer 1.5 el kaas over de helft van een tortilla. Vouw dicht en druk een beetje aan. Herhaal met de rest van de tortilla’s en verdeel iets overlappend aan elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12-15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de yoghurt, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de quesadilla’s.
Ovenquesadilla's met kipgehakt en komkommersla
Quesadilla's uit de oven in plaats van in de pan. Handig, want zo kun je in een keer meerdere maken én doet de oven ook nog eigenlijk al het werk. Wij zijn fan. Vooral van deze gezonde variant.
- resttipVries de rest van het kipgehakt in of gebruik het de volgende dag in een pastasaus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Ovenquesadilla's met kipgehakt en komkommersla
Quesadilla's uit de oven in plaats van in de pan. Handig, want zo kun je in een keer meerdere maken én doet de oven ook nog eigenlijk al het werk. Wij zijn fan. Vooral van deze gezonde variant.

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de faijtakruiden 5 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen, maak de paprika’s schoon en snijd in repen van 0.5 cm.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op hoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 5-6 min. tot de groenten zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de groenten met het kipgehakt en 1 el limoensap (per 4 personen).
Verdeel 1.5 el kaas, ⅛ van het gehaktmengsel en weer 1.5 el kaas over de helft van een tortilla. Vouw dicht en druk een beetje aan. Herhaal met de rest van de tortilla’s en verdeel iets overlappend aan elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12-15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de yoghurt, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de quesadilla’s.
resttip:Vries de rest van het kipgehakt in of gebruik het de volgende dag in een pastasaus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el arachideolie
250 g scharrelkipgehakt
1 el fajita seasoning mix
2 middelgrote uien
3 paprika's
1 biologische limoen
150 g geraspte 30+ kaas
8 meergranenwraps
1 komkommer
2 el magere yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier