bewaar
Tonijnfrittata met sperziebonensalade
Tonijnfrittata met sperziebonensalade
bewaar

Tonijnfrittata met sperziebonensalade

Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes.

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

tonijn in zonnebloemolie in blik

15 g

verse koriander

1

limoen

6

scharreleieren

400 g

broccolirijst

100 g

AH Biologische feta 50+

400 g

sperziebonen

3

Biologische rode uien

200 g

radijs

50 g

sesamzaadjes

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • rasp

Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes.

Aan de slag

1

Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2

Klop de eieren los met het limoenrasp, ¾ van de koriander en peper. Verhit 2 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) in de koekenpan en bak de broccolirijst 2 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg het eimengsel toe en roer door. Verkruimel de feta en verdeel met de tonijn erover. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 20 min. op laag vuur garen.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en laat het puntje zitten. Snijd de uien in halve ringen en de radijzen in partjes. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de ui toe. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6

Verdeel de sperziebonen, ui en radijs over een platte schaal en besprenkel met de olie en 2 el limoensap (per 4 personen). Bestrooi met het sesamzaad en peper.

7

Bestrooi de frittata met de rest van de koriander en serveer met de salade.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.