Kaas­soep & cros­ti­ni met os­sen­worst

More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
voorgerecht More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht. 8 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • kaaskruller
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabattina en snijd het brood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was en snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, het groene deel wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op laag vuur.
  3. Schaaf ondertussen met de kaaskruller 8 roosjes van de kaas. Snijd de rest van de kaas in blokjes.
  4. Voeg de blokjes kaas en het water toe aan het mengsel in de soeppan en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
  5. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd 2 sprieten bieslook elk in 4 gelijke stukken en snijd de rest van de bieslook fijn.
  6. Beleg de crostini achtereenvolgens met de mosterd, ossenworst, kaasroosjes en stukjes bieslook. Verdeel de soep over kleine kommetjes of glaasjes en bestrooi met de fijngesneden bieslook. Serveer met de crostini.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Kaassoep & crostini met ossenworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­soep & cros­ti­ni met os­sen­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabattina

Snijd de kapjes van de ciabattina en snijd het brood in 8 schuine plakjes.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en krokant.

4
4

Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 200 g kruimige aardappelen

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.

6
6
  • 400 g preien

Was en snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, het groene deel wordt niet gebruikt.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op laag vuur.

8
8
  • 200 g Tête de Moine AOP

Schaaf ondertussen met de kaaskruller 8 roosjes van de kaas. Snijd de rest van de kaas in blokjes.

9
9
  • 600 ml heet water

Voeg de blokjes kaas en het water toe aan het mengsel in de soeppan en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.

10
10

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

11
11
  • 10 g verse bieslook

Breng op smaak met peper. Snijd 2 sprieten bieslook elk in 4 gelijke stukken en snijd de rest van de bieslook fijn.

12
12
  • 1 el mosterd
  • 120 g ossenworst

Beleg de crostini achtereenvolgens met de mosterd, ossenworst, kaasroosjes en stukjes bieslook.

13
13

Verdeel de soep over kleine kommetjes of glaasjes en bestrooi met de fijngesneden bieslook. Serveer met de crostini.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.