In­di­a­se aard­ap­pel­bur­ger van Ja­mie Oli­ver

Zelf burgers maken van aardappelpuree? Als Jamie zegt dat het kan, is 't zo.

(4) waardeer
indiaas hoofdgerecht Zelf burgers maken van aardappelpuree? Als Jamie zegt dat het kan, is 't zo. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappels en zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook ze 10 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze uitwasemen.
  2. Pel de tenen knoflook, schil de gember, hak ze samen met de rode peper fijn, doe ze met de boter, garam masala en het mosterdzaad in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur. Doe er na 1 minuut de blokjes aardappel bij, stamp ze fijn en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  3. Bak de puree tot de onderkant krokant is, roer hem door elkaar en laat hem opnieuw krokant worden. Verdeel de puree in de pan in 4 gelijke porties, maak er met 2 lepels balletjes van en blijf ze regelmatig draaien tot ze rondom goudbruin en krokant zijn (geloof me; ze worden heerlijk!).
  4. Schep de mangochutney in een kom, pers er net genoeg granaatappelsap bij om het mengsel vloeibaar te maken en meng er een handjevol granaatappelpitjes door. Maal de muntblaadjes in een blender door de yoghurt. Snijd de broodjes open, rooster de binnenkant heel licht en kneus de Mexicaanse mix grof in de vijzel.
  5. Schep een klodder muntyoghurt op de onderste helft van de broodjes. Leg er een heet aardappelballetje op, maak de broodjes af met wat chutney en zoutjes, leg de kapjes erop en druk ze stevig aan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 12,8 g
  • koolhydraten 84,6 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 11,4 g
    waarvan verzadigd 5,2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3,6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase aardappelburger van Jamie Oliver

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se aard­ap­pel­bur­ger van Ja­mie Oli­ver

1
1
  • 400 g aardappelen
  • 400 zoete aardappelen

Boen de aardappels en zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.

2
2

Kook ze 10 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze uitwasemen.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl mosterdzaad

Pel de tenen knoflook, schil de gember, hak ze samen met de rode peper fijn, doe ze met de boter, garam masala en het mosterdzaad in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur.

4
4

Doe er na 1 minuut de blokjes aardappel bij, stamp ze fijn en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.

5
5

Bak de puree tot de onderkant krokant is, roer hem door elkaar en laat hem opnieuw krokant worden.

6
6

Verdeel de puree in de pan in 4 gelijke porties, maak er met 2 lepels balletjes van en blijf ze regelmatig draaien tot ze rondom goudbruin en krokant zijn (geloof me; ze worden heerlijk!).

7
7
  • 2 el mangochutney
  • ½ granaatappel

Schep de mangochutney in een kom, pers er net genoeg granaatappelsap bij om het mengsel vloeibaar te maken en meng er een handjevol granaatappelpitjes door.

8
8
  • 30 g verse munt
  • 4 el halfvolle yoghurt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 20 g Mexicaanse zoutjes mix

Maal de muntblaadjes in een blender door de yoghurt. Snijd de broodjes open, rooster de binnenkant heel licht en kneus de Mexicaanse mix grof in de vijzel.

9
9

Schep een klodder muntyoghurt op de onderste helft van de broodjes.

10
10

Leg er een heet aardappelballetje op, maak de broodjes af met wat chutney en zoutjes, leg de kapjes erop en druk ze stevig aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.