Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de bloemkoolbladeren in stukjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in halve plakken van 1 cm. Rasp de gember. Verdeel de bloemkool met de zoete aardappel, gember, de garam masala en ¾ van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Bak ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in reepjes. Dep de vis droog met wat keukenpapier en snijd in gelijke stukken van 4-5 cm.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de vis en de rest van de olie erover en rooster nog ca. 5 min. in de oven.
Doe ondertussen de yoghurt in een kom en rasp de knoflook erboven. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de traybake met de knoflookyoghurt en de naan.
Kruidige vis-traybake met naan
Deze traybake met vis uit de oven maken we met masala, zoete aardappel en bloemkool. Lekker met naan erbij en in een handomdraai op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kruidige vis-traybake met naan
Deze traybake met vis uit de oven maken we met masala, zoete aardappel en bloemkool. Lekker met naan erbij en in een handomdraai op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en de bloemkoolbladeren in stukjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in halve plakken van 1 cm. Rasp de gember. Verdeel de bloemkool met de zoete aardappel, gember, de garam masala en ¾ van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Bak ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in reepjes. Dep de vis droog met wat keukenpapier en snijd in gelijke stukken van 4-5 cm.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de vis en de rest van de olie erover en rooster nog ca. 5 min. in de oven.
Doe ondertussen de yoghurt in een kom en rasp de knoflook erboven. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de traybake met de knoflookyoghurt en de naan.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg bloemkool
600 g zoete aardappelen
15 g verse gember
1 el garam masala
4 el traditionele olijfolie
250 g naanbroden knoflook & koriander
400 g diepvries pangasiusfilets
150 ml yoghurt Griekse stijl 2%
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier